Welkom

Welkom op de site van de Skutehon. De Skutehon is een 6-persoons 5-sterren vrijstaand vakantiehuis aan de westkant van Ameland. De lokatie is uniek, aan de rand van het beschermd natuurgebied de Jan Roepesheide met een werkelijk prachtig weids en vrij uitzicht op de heide en de duinen. Op de Jan Roepesheide, een Natura 2000-gebied, grazen Soayschapen en Herefordrunderen. Als je geluk hebt kun je een ree spotten.

In een straal van ongeveer 1 kilometer is het Noordzeestrand, het Hollumerbos met de vuurtoren, het Wad en de Waddenzee. Het schilderachtige dorp Hollum (één van de vier dorpjes) met haar rijke maritieme (walvisvaart) geschiedenis en gezellige horeca en winkeltjes is op slechts enkele minuten gaans van ons huis. Het mooie, brede Noordzeestrand met het “groene strand” tussen Hollum en Ballum is zo uitgestrekt, dat je er kunt wandelen zonder iemand tegen te komen.
Faciliteiten zoals d' Amelander golfbaan (9- holes), parkwinkel, restaurant, brasserie, bowlingbaan, fietsenverhuur (Aldok), Wellness SpAmeland, midgetgolf en kinderspeelplaatsen  liggen op steenworpafstand van de Skutehon. Kortom , u heeft alles bij de hand.
In ons huis met het fantastische uitzicht, haar eigenheid en kunst willen we onze gasten "het eilandgevoel" meegeven. Normaal reis je vanuit je koffer, hier pak je hem uit en kun je tot jezelf komen.
Skutehon is de naam van een slenk waarin schepen van de Waddenzee richting Ballum konden varen. Restant van deze slenk – en nu een natuurgebiedje met dezelfde naam - is te vinden binnendijks ter hoogte van de Skuteweg in de polder tussen Hollum en Ballum vlakbij het voormalige platbodemhaventje in Ballum, tegenwoordig de thuishaven van de KNRM, waar ook de reddingboot ligt. Skute is een verbastering van het woord schuitje.